AMALFIKUST - ZUID ITALIË

  
AMALFIKUST - Zuid Italië               Vliegreis        NIEUW !    
Vertrek vrijdag 18 oktober                 8 dagen           Wandelniveau 3         va. 1099,-

Een prachtige, avontuurlijke en afwisselende reis met Italiaans temperament.
Ten zuiden van de Golf van Napels vindt u de “Place to be” voor Italianen, de beroemde Amalfikust, oftewel Costa Amalfitana. Deze spectaculaire kuststreek wordt de mooiste van Europa genoemd en staat met recht op de Unesco erfgoedlijst. Geniet van de kleurrijke vissersdorpjes die tegen de bergen lijken te zijn geplakt, de steile wijnterrassen en fel gekleurde bootjes. In het najaar is het hier heerlijk vertoeven en wordt u verrast door de heerlijke geur van de vele citroenbomen en de “Bourgainvillea” welke dan vol in bloei staan. Een bezoek aan het eiland Capri “de parel van de Middellandse zee” mag in dit programma zeker niet ontbreken. 

Wandelprogramma
Amalfikust met o.a. Amalfi, Minori, Maiori en Ravello. 
Positano omgeving en de beroemde Sentiero Degli Dei (Pad van de Goden) 
Bloemeneiland Capri. 
Vesuvius en Pompeij (facultatief) 

  

  Bijzonderheden
Wandelprogramma incl. genoemde transfers 
Met de boot naar het bloemeneiland Capri, rondrit en wandeling

Wandelprogramma
Diverse wandelingen langs de Amalfikust met o.a. Amalfi, Minori, Maiori en Ravello. 
Positano omgeving en de beroemde Sentiero Degli Dei (Pad van de Goden) 
Bloemeneiland Capri. 
Vesuvius en Pompeij (facultatief) 

Wandelniveau 3
Wandelingen van 3 tot 5 uur per dag. Hoogteverschil varieert van 100-500 meter. Heuvelachtig en berglandschap. Regelmatig pittig stijgen en afdalen over smalle paden. Deels over trappen met soms diepe stappen. Geschikt voor de sportieve energieke wandelaar met bergwandel ervaring. 

                                                                                  

Programma, prijzen, informatie per reis, reserveren  of Speciale wandelflyer aanvragen? ​​
www.fital.nl of 078-6920115. Of klik op :   Fital Amalfikust                                                                          

​​
Programma van dag tot dag

DAG 1
Vlucht van luchthaven Amsterdam naar Napels/Italië. Transfer naar uw hotel in Minori aan de Amalfikust.

DAG 2
Minori, Amalfi en Maiori
Vandaag op pad in en rondom Minori. Een bezoek aan het dorp Amalfi waar u op een van de gezellige pleinen kunnen genieten van een echte “Cappuccino”.
Transfer naar Maiori waar we onze wandeling voorzetten door de citroenplantages naar het dorpje Minori. Tijd voor een glaasje “Limoncello”. Transfers inclusief.

DAG 3
Omgeving Positano
Op pad naar de omgeving van Positano waar we een keuze zullen maken uit 1 van de vele wandelmogelijkheden. Transfers inclusief.                                                                     

DAG 4
Bloemeneiland Capri
Als u aan de Amalfikust bent mag een bezoek aan het chique Capri zeker niet ontbreken. Met de boot vanuit Amalfi gaan we naar Capri, maken een rondrit over het eiland en wandelen vanuit het mondaine stadje Capri naar de Arco Naturale. Dat wordt traptreden tellen. Wilt u liever het eiland op eigen gelegenheid verkennen dan hebben wij nog wel wat leuke tips. Transfer en boot naar Capri inclusief.
 
DAG 5
Vrije dag of optionele tour
Heerlijk een dagje naar het strand of wilt u actief op pad? Dan is een excursietour met bezoek aan Pompeij en de vulkaan Vesuvius misschien iets voor u. Indien mogelijk kunt u een wandeling rond de krater maken ( ca. 2 uur).
 
DAG 6
Sentiero degli Dei, het pad der Goden
Met onze bus naar Bomerano waar de prachtige wandeling van ongeveer 4 uur op ca. 500 meter boven zeeniveau start. Voorbij het klooster van San Domenico loopt het “Pad van de Goden” onder de hoge rotspartijen en biedt onvergetelijke vergezichten op de Amalfitaanse kust, de azuurblauwe zee en het kleurrijke stadje Positano. Een dag om nooit te vergeten. Transfer inclusief.
 
DAG 7
Ravello-Amalfi-Minori
We wandelen naar Ravello. Dit idyllische stadje is beroemd vanwege de kathedraal en de tuinen van Villa Rufelo en Villa Cimbrone die een inspriratiebron waren voor de kunstenaars Escher en Wagner. Nadien wandelt u door naar Amalfi. Transfer Amalfi-Minori inclusief.
 
DAG 8
Transfer van Scala naar de luchthaven Napels. Vlucht naar Amsterdam.
Het wandelprogramma is in willekeurige volgorde, onder voorbehoud en afhankelijk van de omstandigheden ter plaatse (weer, overige omstandigheden). Er wordt een keuze gemaakt uit de mooiste wandelingen. Uw wandelbegeleider bepaalt uiteindelijk het definitieve programma.