DOLOMIETEN- ITALIË

  DOLOMIETEN- Italië                        Busreis          ONVERVALSTE WANDELTOPPER !   Vertrek dinsdag 18 juni                         12 dagen         Wandelniveau 2         va. 925,-

Ontdek de vele wandelmogelijkheden in de Dolomieten
De Dolomieten in Zuid-Tirol aan de zuidkant van de Alpen zijn een begrip voor elke natuurliefhebber. Imponerende hoge grillige rotsen met loodrechte wanden en toppen boven de 3000 meter vormen het decor voor wandelingen in de ongerepte natuur van glooiende almen, bergmeren, bossen, bergweiden en wijngaarden. Heerlijk tot rust komen op de alm met om u heen het geklingel van koeienbellen. U verblijft in het familiehotel Zum Löwen in Rodeneck. 

Wandelprogramma
Dalen rondom Rodeneck, Valsertal, Pustertal en Eisacktal 
met o.a. Rodeneckeralm, Meransen, Bruneck en Plose 
Toppers: Seiseralm, Drei Zinnen en St. Christina in Val Gardena 

De keuze is moeilijk, want het is werkelijk overal prachtig en iedere wandeling is verrassend anders. De Dolomieten heeft ons aan wandelingen zoveel afwisseling te bieden dat vele gasten regelmatig terugkeren naar Rodeneck. 

 


  
Bijzonderheden
Gratis AlmenCard Plus geldig in Gitschberg/Jochtal 

Wandelniveau 2
Wandelingen van 3 tot 5 uur per dag in heuvelachtig gebied. U wandelt voornamelijk over almen en onverharde gemarkeerde paden in een bergachtig landschap. Hoogte verschillen tijdens deze reis ca. 50-300 m. Geschikt voor de sportieve wandelaar met goede conditie. 

Tijdens een deel van de wandelingen zullen wij u, indien mogelijk, de keuze geven tussen meer relaxte wandelingen of tochten met meer uitdaging. U kunt het hoogteverschil overbruggen met o.a. bergbahnen of een transfer (deels exclusief). 
{cke_protected}{C}%3C!%2D%2D%5Bif%20!supportLineBreakNewLine%5D%2D%2D%3E
{cke_protected}{C}%3C!%2D%2D%5Bendif%5D%2D%2D%3E
Hotel:
Zum Löwen, Rodeneck. Extra’s: Buitenzwembad
  

                                                                                  
​​
Reviews
Apeldoorn, 19-06-2018
'Het was niet mijn eerste keer naar de Dolomieten, maar ook dit jaar weer erg genoten, fijn gewandeld, genoten van de prachtige natuur, en veel plezier gehad met de medewandelaars. 
Alles is oké aan deze vakantie. 
 
Rotterdam, 22-06-2015
'Niet voor niets ben ik nu voor de vijfde keer met deze wandelvakantie mee geweest. Lopen in dit gebied,tussen spectaculaire bergtoppen en bloeiende alpenweiden verveelt nooit! Gewoon een super vakantie voor bergwandelaars! Onze fantastische reisleidster zorgt voor variatie en nieuwe routes, ook afhangend van het weer, aangezien we elke dag rond de 2000m hoogte lopen. We lopen van 3.5 tot 5.5 uur per route, afhankelijk van de pittigheid in hoogteverschil. Maar deze beschrijving kan mijn ervaring zelf eigenlijk niet evenaren. Ik zou zeggen: gewoon DOEN deze reis!'
  

                                                                                  

    
Programma van dag tot dag
 
DAG 1
Heenreis
Vanaf Nuland naar Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.
 
DAG 2
Via Oostenrijk en de Brennerpas naar Zuid-Tirol in Italië. In de loop van de middag heeft u de tijd om Rodeneck te verkennen of om een verfrissende duik in het zwembad te nemen.
 
DAG 3
Pustertal en Bruneck
Vanuit Meransen met de gondel omhoog naar 2107 m. (incl.) voor een werkelijk prachtige wandeling tussen de Alpenrosen. In de middag bezoek aan het pittoreske stadje Bruneck of het fascinerende Mountain Museum van de beroemde bergbeklimmer van Reinhold Messner.
 
DAG 4
Seiseralm (Alpi di Siusi)
De wandeling over de grootste almweide van Europa is onbetwist een hoogtepunt tijdens uw reis. U kunt genieten van het uitzicht op de imponerende bergen van de Dolomieten, van de vele duizenden almbloemen en van een overheerlijke cappuccino met Apfelstrudel in een van de pittoreske almhutten. Vandaag een korte of een lange tour? De keus is aan u.
 
 
DAG 5
Valsertal en Burcht Rodeneck
Met de gondel naar de Jochberg voor een wandeling naar de Stoanamandl of de Fane Alm. In de namiddag bezoek aan het kasteel Rodeneck of tijd voor een duik in het zwembad.
 
DAG 6
Vrije dag
Luieren, een heerlijke duik in het zwembad of een wandeling in Rodeneck?
 
DAG 7
Drei Zinnen in de Sexterner Dolomieten
Werkelijk een “must” in het programma als u een Dolomieten fan bent. Een van de toppers van de Dolomieten. We bieden een mogelijkheid voor een wandeling tot de Dreizinnenhut (3 uur) of gaat u de uitdaging aan voor de rondwandeling rondom de 3 imposante Drei Zinnen (5 uur). U kunt uw keuze ter plaatse nog bepalen. Maar laat u overdonderen door de schoonheid van dit stukje Dolomieten.
 
DAG 8
Val Gardena / St. Christina
Met de Col Raiser gondel (2091m.) naar het prachtige wandelgebied met de ruige rotsen. Met wat geluk vindt u tussen de brokstukken van de Dolomieten de wereldberoemde Edelweiss.
 
DAG 9
Plose
Met de gondel omhoog voor een wandeling over de Woody Walk. Meer kilometers maken? Wandel dan mee tot aan de Plose hut vanwaar u een grandioos uitzicht heeft over het Eisacktal en Pustertal.
 
DAG 10
Omgeving Rodeneck
De laatste dag nog een keuze uit één van de vele wandelingen waar we nog niet aan zijn toegekomen.
 
DAG 11
Brixen
Na een bezoek aan het historische stadje Brixen nemen we rond lunchtijd met weemoed afscheid van Süd Tirol en rijden naar Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.
 
DAG 12
Als u over de Duitse autobanen terug reist, weten we zeker dat er nog veel zal worden nagepraat over deze fantastische reis.
Het wandelprogramma is in willekeurige volgorde, onder voorbehoud en afhankelijk van de omstandigheden ter plaatse (weer, overige omstandigheden). Er wordt een keuze gemaakt uit de mooiste wandelingen. Uw wandelbegeleider bepaalt uiteindelijk het definitieve programma.