KARINTHIË - OOSTENRIJK
KARINTHIË Oostenrijk                   Busreis          WANDEL en/of FIETS COMBINATIE Vertrek maandag 8 juli                   12 dagen         Wandelniveau 2         va. 925,-

Karinthië is eindeloos wandelen in het zonnige zuiden van Oostenrijk. 
Wandelen over glooiende almen, langs de rivieren Drau en Möll en rondom de Karintische meren terwijl u geniet van het uitzicht op de magische bergen. Het landschap nodigt u uit voor de mooiste wandelingen vanuit onze hotels in Möllbrücke en aan de Keutschachersee. 

Wandelprogramma
Vanuit Möllbrücke:
Millstättersee, Goldeck,Raggaschlucht, Mölltalergletscher, Ossiachersee, Gerlitzen. 
Vanuit Keutschach: Tscheppaschlucht, Keutschachersee, Wörthersee. 

Ter plaatse maken we een keuze uit de vele prachtige wandelingen. Tijdens een deel van de wandelingen zullen wij u, indien mogelijk, de keuze geven tussen meer relaxte wandelingen (niveau 1) of tochten met meer uitdaging. U kunt het hoogteverschil overbruggen door gebruik te maken van de diverse Bergbahnen. Bijzonderheden
Liever wandelen en/of fietsen?? 
Dan is deze combinatiereis echt iets voor u. Deze reis word gecombineerd met de fietsvakantie Karinthië en biedt wandelaars de mogelijkheid zich een of meerdere dagen aan te sluiten bij het fietsprogramma en de fietsers bij het wandelprogramma. U kunt per dag uw programma bepalen. Indien u uw eigen fiets meeneemt gelieve u dit bij de reservering op te geven. 

KärntenCard
Wij adviseren de wandelaars ter plaatse een Karinthië Card te kopen (ca. 40 euro). Met deze kaart kunt u gratis gebruik maken van o.a. kabelbanen, rondvaartboten en ook de entrees voor bezienswaardigheden als kloven en Pyramidekogel zijn inbegrepen. Tijdens de wandelingen maakt u regelmatig gebruik van deze Card en haalt u de kosten er dik uit. 

Wandelniveau 2
Wandelingen van 3 tot 5 uur per dag in heuvelachtig gebied. U wandelt rondom de meren en in de bergen over gemarkeerde paden. Hoogte verschillen tijdens deze reis ca. 50-300 m. Voor de sportieve wandelaar met goede conditie. 
{cke_protected}{C}%3C!%2D%2D%5Bif%20!supportLineBreakNewLine%5D%2D%2D%3E
{cke_protected}{C}%3C!%2D%2D%5Bendif%5D%2D%2D%3E
Hotels
Hotel Kreinerhof in Möllbrücke
Hotel Gabriel in Keutschach
  

                                                                                  

Programma, prijzen, informatie per reis, reserveren  of Speciale wandelflyer aanvragen?
www.fital.nl of 078-6920115. Of klik op :  Fital Karinthië                                                                       

​​   
Reviews
Ureterp, 20-08-2018
'De wandelvakantie had naar onze mening een goed en uitgebreid programma. wanneer er iets niet volgens planning kon was er direct een plan B. We hebben veel gezien, mooie wandelingen gehad.

Houten, 20-08-2018
'Echt een aanrader. Voortreffelijke begeleiding. Veel ondernomen. Schluchten doorlopen/op zeeën gevaren en rondom belopen/vele kilometers bergopwaarts tot aan de gletsjer. Dit alles genietend van de prachtige natuur.'
Zetten, 08-08-2016
'Het Was een top vakantie ! Heb enorm genoten.

  
    
  
Programma van dag tot dag

DAG 1
Heenreis met overnachting in Zuid-Duitsland.

DAG 2
Langs de Drau
Vandaag richting ons hotel in Möllbrücke. In de loop van de middag wandelt u langs de Drau het laatste gedeelte van het plaatsje Lind naar het hotel (wandelschoenen paraat houden). Uw bagage wordt alvast doorgebracht naar uw hotel in Möllbrücke.

DAG 3-5
vanuit Möllbrücke
Raggaschlucht-Mölltalergletscher
Wandeling door de wildromantische Raggaschlucht bij Flattach, één van de mooiste natuurkloven van de Alpen. Na de kloof met de Gletscherexpress tot 2200m hoogte waar u een spectaculair uitzicht wacht. U heeft hier de keuze uit meerdere wandelingen.

Millstättersee
Vandaag wandelt u rondom de Millstättersee. U kunt de afstand zelf bepalen door gebruik te maken van de rondvaartboot welke vertrekt vanuit Seeboden. Afwisselend en tussendoor tijd voor een bezoek aan een of meer van de leuke dorpjes langs het meer. Wilt u een duik nemen? Daar heeft u vandaag de kans voor. Onze touringcar haalt u eind van de middag weer op in Dobriach.

Goldeckbahn-Spitall
Met de gondel naar het bergstation van de Goldeck (2050m) vanwaar we eerst naar de top wandelen. Via het Martenockkruis volgen we de route naar de Goldeckhut. Na de lunch naar het Middelstation waar we met de gondel weer naar Spitall afdalen. Vandaag een echte bergwandeling.

DAG 6
Ossiachersee
Keuze om langs het meer naar Ossiach te wandelen of de kabelbahn naar de Gerlitzen te pakken. Op de Gerlitzen zijn er vele wandelmogelijkheden. Na de wandeling vertrek naar uw hotel in Keutschach.

DAG 7-10
vanuit Keutschach
Rustdag
Heerlijk relaxen, een heerlijke duik in het meer, fietsen of een wandeling rondom de Keutschachersee . De keuze is aan u.

Wörthersee
Wandeling in de omgeving van de Wörthersee, volgens kenners hét mooiste meer van Karinthië. Omzoomd door talloze gezellige promenades met subtropische bloemenpracht en bekende plaatsen als Velden, Maria Wörth en Klagenfurt.

Tscheppaschlucht
De elementaire kracht van water op zijn best. Diepe kloven, steile kliffen en wild bruisende watervallen. Absolute hoogtepunt in de Tscheppaschlucht is de Tschauko waterval en de beruchte Devil’s Bridge.

DAG 11
Salzburg en Zuid-Duitsland
Bezoek aan de stad Salzburg. Tijd om te flaneren, een bezoek aan het Mozarthaus, shoppen en een lunch met onvervalste Salzburger Nockerln. Vanuit Salzburg rijden we naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.

DAG 12
Terugreis vanuit Zuid-Duitsland naar Nederland.
Het wandelprogramma is in willekeurige volgorde, onder voorbehoud en afhankelijk van de omstandigheden ter plaatse (weer, overige omstandigheden). Er wordt een keuze gemaakt uit de mooiste wandelingen. Uw wandelbegeleider bepaalt uiteindelijk het definitieve programma.