KLEINWALSERTAL - OOSTENRIJK
​​
    
KLEINWALSERTAL- Oostenrijk     Treinreis        ROMANTISCH en RELAXT
Vertrek woensdag 14 augustus         8 dagen           Wandelniveau 1+2   va. 799,-

Het Oostenrijkse Kleinwalsertal, door bergen ingesloten en slechts vanuit Duitsland bereikbaar, is een prachtig dal met ruim 150 km fantastische wandelwegen en paden. Door gebruik te maken van de plaatselijke wandelbussen en een Bergbahnticket bieden wij u een zeer gevarieerd wandelprogramma in Oostenrijk en Duitsland. Geniet van de oneindige dalen, vergezichten vanaf de vele bergtoppen, kabbelende beekjes en de ruige Breitachklamm. U verblijft in het Aparthotel Kleinwalsertal in Mittelberg. 

Wandelprogramma
Oberstdorf: Breitachklamm , Nebelhorn, Fellhorn, Söllereck 
Kleinwalsertal: Riezlern, Hirschegg, Mittelberg en Baad 

Ter plaatse maken we een keuze uit de vele prachtige wandelingen rondom Oberstdorf en in het Kleinwalsertal. Tijdens een deel van de wandelingen zullen wij u, indien mogelijk, de keuze geven tussen meer relaxte wandelingen (niveau 1) of tochten met meer uitdaging. U kunt het hoogteverschil overbruggen door gebruik te maken van de diverse bergbahnen. 

 

  
  
Bijzonderheden
Wandelbuscard (inclusief) : Oberstdorf en Kleinwalsertal 
Bergbahnticket (inclusief) : geldig op 8 bergbahnen in Oberstdorf en Kleinwalsertal. 
{cke_protected}{C}%3C!%2D%2D%5Bif%20!supportLineBreakNewLine%5D%2D%2D%3E
{cke_protected}{C}%3C!%2D%2D%5Bendif%5D%2D%2D%3E
U reist met de trein comfortabel vanaf Nederland - opstapplaatsen Utrecht (vertrektijd ca. 8.00 uur) of  Arnhem naar Oberstdorf (aankomst ca. 18.00). Bustransfer naar uw hotel in Mittelberg.
Treininformatie/tijden onder voorbehoud

Wandelniveau 1 + 2
De wandelingen zijn ca. 3/5 uur en van middelzware categorie. Langs riviertjes en heuvelachtig gebied. Gedeeltelijk onverharde en soms smalle wandelpaden in bergachtig landschap. Hoogteverschillen tijdens deze reis ca. 50-300m. Voor de sportieve wandelaar met goede conditie. 

Hotel
Aparthotel, Mittelberg *** Bijzonderheden: Binnenzwembad en sauna

                                                                                  
​​
  
Reviews
Roosendaal, 12-06-2017
In een relatief klein gebied met heel veel wandelmogelijkheden heb ik genoten van een prachtig berggebied, een heerlijk hotel, geweldige begeleiding, prettige reisgenoten en als bonus: schitterend weer.

Teteringen, 2017
Schitterende wandelvakantie.
  

                                                                                  

    
  
Programma van dag tot dag

DAG 1
Heenreis
Met de trein comfortabel vanuit Nederland naar Oberstdorf. Opstapplaatsen Utrecht (ca. 8.00 uur) of Arnhem. Aankomst Oberstdorf ca. 18.15. Transfer naar uw hotel in Mittelberg / Kleinwalsertal.

DAG 2
Baad - Mittelberg
Wandeling naar de Bärgunthütte, gelegen in Baad aan het einde van het Kleinwalsertal. De wandeling terug loopt langs de rivier naar Mittelberg. De stevige stappers onder ons kunnen ook het Gemsteltal nog ontdekken.

DAG 3
Nebelhornbahn – Oberstdorf
Vanuit Oberstdorf met de Nebelhornbahn naar het bergstation Hafatsblick. Tijdens deze wandeling heeft u een schitterend uitzicht op Oberstdorf en de Seealpsee. Pauze in een super leuke berghut, de Mountainhut Spielmannsau. U kunt verder met een van de bergbahnen of een keuze maken uit 1 van de vele wandelroutes.

DAG 4
Söllereckbahn - Riezlern
Met de Söllereckbahn naar het bergstation. Vanuit hier wandelt u via de Panoramaweg naar het plaatsje Riezlern, waar u onderweg wordt verrast door de mooiste vergezichten. U kunt langs de rivier doorwandelen naar Hirschegg en Mittelberg.

DAG 5
Walmendingerhornbahn - Mittelberg
Met de gondel naar het bergstation (1940) vanwaar u verder kunt lopen tot aan de top. Tijdens de wandeling naar Mittelberg kunt u genieten van het uitzicht en de vele almbloemen.

DAG 6
Kanzelbahn Riezlern – Fellhornbahn Oberstdorf
Vanuit Riezlern met de Kanzelbahn naar het bergstation. Door het ruige gebied wandelt u via de Rote Wand naar de Obere Berenwanghütte en naar het middelstation van de Fellhornbahn. Met de bus vanuit Oberstdorf terug naar uw hotel.

DAG 7
Breitachklamm - Oberstdorf
De Breitachklamm is haast een “must” tijdens een wandelreis in het Kleinwalsertal. Dit natuurmonument is een van de mooiste rotskloven en ook het diepste van Midden-Europa. Na de spectaculaire wandeling door de Klamm tijd voor een lunch en wandeling rondom Oberstdorf.

DAG 8
Terugreis per trein van Oberstdorf naar Utrecht.

Het wandelprogramma is in willekeurige volgorde, onder voorbehoud en afhankelijk van de omstandigheden ter plaatse (weer, overige omstandigheden). Er wordt een keuze gemaakt uit de mooiste wandelingen. Uw wandelbegeleider bepaalt uiteindelijk het definitieve programma.