LANGLAUFEN WINTERWANDELEN


Wintersport met voor ieder wat wils....
Op wintervakantie en u kunt niet kiezen tussen wandelen, langlaufen of skiën? De hier vermelde reizen bieden u de mogelijkheid om diverse sporten in 1 week te beoefenen. In de ochtend aan de wandel en s'middags op de latten voor een langlauftour en uw partner wil kilometers maken op de piste... zoek dan een reis uit welke u op het lijf geschreven is.

Winterwandelen:
Wandelen in de sneeuw is fantastisch. Iedere dag gaan we op zoek naar een mooie stek waar u volop aan de wandel kunt in het winterwonderland. 
De Fitàl chauffeur en/of begeleider stippelt een mooie route uit waar u bij kunt aansluiten. Regelmatig komen de wandelaars, langlaufers en skiërs elkaar tegen in een skihut.

Langlaufen:
Langlaufen is één van de meest gezonde sporten die men kan beoefenen. Genieten van alles wat het buitenleven heeft te bieden en de conditie op een hoger peil brengen. Langlaufen heeft het in zich, een sport, die tot op hoge leeftijd beoefend kan worden. Niet voor niets de kreet "langlaufers leven langer".

Onder begeleiding van gediplomeerde instructeurs helpen wij u stap voor stap op weg. Duidelijke aanwijzingen in de Nederlandse taal, met humor en gezelligheid. U merkt heel snel dat er vorderingen gemaakt worden en na een dag of wat staat u versteld van eigen kunnen. Aan de techniek van het remmen en het klimmen wordt veel aandacht besteed.
En bent u al aardig bedreven op de latten, dan komen we bij de onderdelen kunst- en vliegwerk.
Bijvoorbeeld:  schaatsen leren?  Alles is uit te proberen.
Onze opbouw houdt rekening met conditie en vooral veiligheid. Prachtige tochten maken op goed geprepareerde loipes.

Langlaufmateriaal:
Op de meeste bestemmingen kunt u prima langlaufmateriaal huren. U kunt ook uw eigen langlauf skies meenemen.

​De lessen zijn van hoog niveau maar het is vakantie en natuurlijk staan gezelligheid en een vrolijke noot hoog in het vaandel.

Wilt u leren langlaufen, de kneepjes van deze sport onder de knie krijgen of professionele begeleiding bij een langlauftour? ​
Kies dan voor een Fitál Winter Reis met begeleiding van Ellis Groenendijk.

Alpine skiën:
Liever skiën? Een aantal van de bestemmingen bieden ook volop mogelijkheden voor skiërs. U kunt met de plaatselijke skibus naar het skigebied in de omgeving van uw hotel. Een keer in een ander gebied skiën? Dan kunt u aansluiten bij het Fitál dagprogramma. Vragen over winteractiviteiten en geschikte bestemming voor uw wensen?
Neemt u contact op via de mail met vermelding van uw telefoonnummer.